Haagsche politiek bij Gemeenteraadsverkiezingen Krimpenerwaard

Wethouder Dilia Blok, zorgspecialist Lavinja Sleeuwenhoek en ondernemer Wisja Pannekoek zijn zaterdag 15 november aanwezig bij de verkiezingstour van Gemeente Belang Krimpenerwaard. Samen met Gemeente Belang Krimpenerwaard-lijsttrekker Willem Schoof gaan zij in gesprek met inwoners over actuele zorg- en welzijnsthema’s, het ondernemen en de mogelijkheden in ruimtelijke ordening en volkshuisvesting in de Krimpenerwaard.

Wethouder Blok, zorgspecialist Sleeuwenhoek, ondernemer Pannekoek en lijsttrekker van Gemeente Belang Krimpenerwaard Willem Schoof zijn inwoners van de Krimpenerwaard en worden dagelijks met de Haagsche regelgeving geconfronteerd.

Willem Schoof, in het dagelijks leven werkzaam als docent op een VMBO-school heeft de Haagsche regeldruk samen met zijn leerlingen aan de lijve ondervonden. Ook zijn school moest vanuit het Haagsche fuseren, het moest groter, dan zou het zelf goedkoper en beter worden was de slogan uit Den Haag. “Ik weet ondertussen wel beter. De grootschaligheid is overschat en heeft niet de voordelen gebracht die de politici in Den Haag voorspelden”, aldus Willem Schoof. “Om nog maar te zwijgen over de grootschaligheid in de zorg en de woningbouwcoöperaties”, verteld Willem Schoof verder.

De Krimpenerwaard wordt momenteel overspoeld met landelijke politici. Het zijn deze zelfde landelijke politici geweest die geen oren hadden voor een ander bestuurlijk model in de Krimpenerwaard. De enige optie was een gemeentelijke herindeling, een samenwerkingsverband tussen de huidige gemeente in de Krimpenerwaard was onbespreekbaar. “Hoezo betrokken bij de Krimpenerwaard?”, vraagt Dilia Blok zich hardop af. Blok is op dit moment nog Wethouder in de gemeente Bergambacht, “Er is hier gekozen voor grootschaligheid en de daar bijhorende lagere kosten voor de rijksoverheid. Nu een praatje voor de bühne, kopje koffie, handje links en handje rechts en spoorslags terug naar Den Haag”.

Gemeente Belang Krimpenerwaard is een lokale partij. Lokale partijen zijn partijen zonder binding met een landelijke partij. Lokale partijen functioneren volledig zelfstandig en zijn volledig onafhankelijk. Lijstrekker Willem Schoof is er klaar mee: “Het invliegen van de Haagsche politici ter ondersteuning van de landelijke partijen vertroebelen deze verkiezingen. Na 19 november zijn de Haagsche politici weer vetrokken uit de Krimpenerwaard en zijn de inwoners uit de Krimpenerwaard weer op de lokale politici aangewezen.” Deze lokale politici halen de bestuurlijke kastanjes uit het vuur niet de bezoekers uit Den Haag. Lokale politici, zoals Blok, Sleeuwenhoek, Pannekoek en Schoof plus de 46 andere kandidaten van Gemeente Belang Krimpenerwaard zijn ook na 19 november aanwezig in de Krimpenerwaard. Dat maakt het verschil.

Samenwerken met inwoners en het bedrijfsleven is in de visie van Gemeente Belang Krimpenerwaard de sleutel tot succes. Ondernemende politiek daar staan we voor.

Willem Schoof sluit af met zijn stemadvies: “Stem Gemeente Belang Krimpenerwaard, lijst 8. De echte lokale partij”.