Felicitaties voor de lekkerste boerenkaas van Nederland

Op de streekmarkt in Haastrecht georganiseerd door de OVH (Ondernemers Vereniging Haastrecht) en Kaasboerderij van Eijk feliciteerde wethouder Dilia Blok (Gemeente Belang Krimpenerwaard) kaasboerderij van Eijk uit Vlist met de eerste prijs van lekkerste boerenkaas van Nederland.

streekmarkt haastercht2015 021

Kaasboerderij Van Eijk uit Vlist is landelijk winnaar Cum Laude met de lekkerste Goudse Boerenkaas. De jury beoordeelde de winnende Goudse Boerenkaas van Kaasboerderij Van Eijk met een 9,4, de technische keurmeesters gaven 95 punten voor deze 10 maanden gerijpte boerenkaas van ruim 20 kilo.

Jaarlijks evenement                                                                                                              Cum Laude is de landelijke wedstrijd om de lekkerste zuivelproducten van de boerderij. Gemaakt door de boer en boerin zelf, met de melk van hun eigen koeien, geiten of schapen. Wat 27 jaar geleden begon als een verkiezing om de beste Goudse Boerenkaas, is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks evenement waaraan boeren met alle mogelijke soorten zuivel – met inbegrip van kaas – kunnen deelnemen.

streekmarkt haastercht2015 025Alle categorie-winnaars mogen samen met de top-25 boeren in de categorie Goudse Boerenkaas tijdelijk het predicaat ‘Cum Laude’ voeren.

Klik hier voor meer informatie over de landelijke wedstrijd Cum Laude.

Klik hier voor meer informatie over de felicitaties lekkerste boerenkaas van Nederland