Schaatskampioen Patrick Roest feestelijk gehuldigd

Op zondag 22 februari is Patrick Roest voor de tweede maal wereldkampioen Allround bij de junioren geworden! Deze jonge schaatser, afkomstig uit Lekkerkerk, is vanwege deze unieke prestatie op woensdagavond 25 maart gehuldigd op het gemeentekantoor van Lekkerkerk.

Patrick arriveerde woensdagavond samen met wethouder Lavinja Sleeuwenhoek (Gemeente Belang Krimpenerwaard) op een arrenslee met paarden bij het gemeentekantoor van Lekkerkerk. De Lekkerkapel zorgde voor een feestelijke muzikale begeleiding van de wereldkampioen. Burgemeester Tjerk Bruinsma onthaalde de wereldkampioen onder toeziend oog van ruim 80 fans.

Huldiging Patrick Roest 25 maart 2015 raadzaal

     Wethouder Sleeuwenhoek – Patrick Roest – Burgemeester Bruinsma

Wethouder Sleeuwenhoek begeleidde Patrick naar de raadzaal van het gemeentehuis. Burgemeester Bruinsma verwelkomde de gasten en gaf in zijn toespraak aan bijzonder trots te zijn een wereldkampioen in de gemeente te hebben. Burgemeester Bruinsma: “Patrick, ik hoop dat we jouw naam de komende jaren tegen blijven komen in de schaatswereld! Wie weet, tijdens de Olympische Winterspelen van 2018 in Zuid-Korea…  Als ik jouw fans mag geloven, hoeven wij hieraan niet aan te twijfelen!” Na de lovende woorden van de burgemeester overhandigde wethouder Lavinja Sleeuwenhoek enkele cadeaus aan de jonge wereldkampioen.

Hierna luisterende Patrick samen met de aanwezigen naar mooie woorden van een grote fan, van de vice-voorzitter van schaatstrainingsvereniging De Lekstreek, een afgevaardigde van het Gewest Den Haag en van de huidige trainer van Jong Oranje. Patrick zelf sloot de feestelijke bijeenkomst af met een dankwoord richting de aanwezigen.

Na afloop van de officiële huldiging in het gemeentekantoor vond een afterparty plaats in het clubgebouw van de ijsvereniging Lekkerkerk. De arrenslee bracht Patrick en de wethouder naar het clubgebouw.