Vier de lente in het Groene Hart

Na het succes van voorgaande jaren organiseert stichting Groene Hart, kloppend hart dit jaar voor de zesde keer de Maand van het Groene Hart. Van 21 maart tot en met 30 april valt er van alles te beleven in het Groene Hart. Bezoekers kunnen kiezen uit tientallen culturele evenementen, sportieve activiteiten, uitjes in de natuur en nog heel veel andere kleinschalige activiteiten.

achter haastrecht

De maand vormt het begin van het recreatieseizoen en biedt bewoners en bezoekers een unieke gelegenheid om het Groene Hart, het bijzondere groene gebied tussen Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag, te verkennen. De maand wordt door stichting Groene Hart, kloppend hart georganiseerd in samenwerking met Stichting Groene Hart en Stichting Merk en Marketing Groene Hart.

Joop Zoetemelk Classic                                                                                                           De eerste activiteit van de Maand is de Joop Zoetemelk Classic, op 21 maart. De start en finish van deze enige echte Hollandse voorjaarsklassieker zijn in Leiden. Tijdens de populaire lammetjesdagen zijn bezoekers weer welkom op echte boerderijen. En verder staat er een museumroute op het programma en zullen er diverse workshops, exposities, concerten, streekmarkten, fairs en wandeltochten worden georganiseerd.

Aanbieders en sponsoren                                                                                   Recreatieondernemers in het Groene Hart die met een mee willen doen aan de Maand kunnen zich aanmelden bij Martijn Plomp van stichting Groene Hart, kloppend hart, 06-20854456 of martijn@praktijk-platteland.nl.

Hoogvliet is dit jaar de hoofdsponsor van de Maand. De supermarktketen zal tijdens de maand verschillende acties en activiteiten organiseren om deze prachtige streek met al die ambachtelijke producten in de kijker te zetten. Sponsoren voor Groene Hart goodie-bags worden nog gezocht.

Website en krant                                                                                                                   Meer informatie over alle activiteiten is te vinden op de website www.groenehart.nl/maand of Facebook http://www.facebook.com/MaandGH. Begin maart verschijnt er een speciale evenementenkrant met een uitneembare agenda. Deze uitgave wordt verspreid via VVV’s, gemeentehuizen en bibliotheken in en rondom het Groene Hart.