Voldoende en schoon water in toekomstige natuurgebieden

Om meer water in te kunnen laten, gaat het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK) de sloot tussen de Loet en de Berkenwoudse Vliet verbreden en verdiepen, daarnaast worden de twee bestaande duikers vervangen door drie grotere duikers en een kleinere (vis)duiker. Door deze aanpassingen verbetert de kwaliteit van het water in het gebied.

In de periode tussen 13 april en 14 mei worden de huidige duikers vervangen door grotere duikers. Om dit te kunnen doen, moet het fietspad tussen de Kerkweg in Lekkerkerk en de Zuidbroekse Opweg in Berkenwoude ter hoogte van de werkzaamheden volledig worden afgesloten.

In de periode van 15 juni tot en met 17 juli wordt de sloot verdiept en verbreed. De sloot wordt gemiddeld 8 meter breder (van ongeveer 5 meter naar ongeveer 13 meter).

sloot_preview

Het werk maakt deel uit van de uitvoering van het Watergebiedsplan Krimpenerwaard en draagt bij aan twee doelstellingen van de Gebiedsovereenkomst Krimpenerwaard, namelijk de aanleg van natuur en de realisatie van een robuust en duurzaam watersysteem in het gebied. (Bron;HHSK)