Wethouder Sleeuwenhoek krijgt eerste exemplaar cd Lekkerkapel

Frank Snoei van muziekverenging Lekkerkerk heeft vrijdagavond het eerste exemplaar van de cd van de Lekkerkapel uitgereikt aan wethouder Lavinja Sleeuwenhoek (Gemeente Belang Krimpenerwaard).

lekkerkapel-720x340

De Lekkerkapel is een volwaardig onderdeel van Muziekvereniging Lekkerkerk. Daarbij hoort ook nog een harmonieorkest, een Melody Percussion Band, twee opleidingsorkesten én een muziekschool waarbij diverse professionele docenten lesgeven.

De Lekkerkapel bestaat in deze vorm al dik twintig jaar, maar de eerste schreden van de (toen nog) Boerenkapel, werden al gezet in de jaren zeventig. Ergens in de jaren negentig werd de omslag gemaakt naar een dweilorkest. De ontwikkeling is verder en verder gegaan, en inmiddels bestaat De Lekkerkapel uit ruim twintig muzikanten die samen een hechte groep vormen.

“Vorig jaar onstond het idee om een cd te gaan opnemen. Na een lange voorbereiding was het op 6 en 7 maart jongstleden zover”, aldus Frank Snoei’. “Twee dagen lang waren we in studio Artichoque in Oisterwijk en het resultaat mag er zijn.”

“Belangrijk is het om te melden dat alle opbrengsten van de cd-verkoop rechtstreeks naar Muziekvereniging Lekkerkerk vloeien. De muzikanten van De Lekkerkapel spelen allemaal voor hun plezier en ontvangen geen cent voor optredens en uit de cd-verkoop.”

De cd kost 10 euro en is te koop bij restaurant de Loet en tankstation de Boezem en verkrijgbaar via de Facebookpagina van de Lekkerkapel.