Ludiek cadeau voor wethouder Dilia Blok bij opening De Primeur

Het geschenk dat wethouder Dilia Blok na de opening van appartementencomplex De Primeur aan de Markt van Krimpen aan de Lek kreeg aangeboden had een ludiek tintje met een serieuze ondertoon. Evert Slooten, directeur van projectontwikkelaar Artica, legde de aanwezigen uit hoe het zat.

Dilia13459878_635642556411305187

“De realisatie van dit bijzondere project was ten gevolge van de economische crisis in zwaar weer terecht gekomen en de betrokken partijen dreigden er niet uit te zullen komen. Op een onverwacht moment, na het slaan van de eerste paal van De Uitkijk, besloten we met z’n allen aan tafel te gaan om de situatie te bespreken. We trokken ons terug in de bouwkeet. Dat leidde tot een aantal beslissingen, waardoor het project weer vlot getrokken kon worden. Beslissingen die natuurlijk moesten worden vastgelegd. In de keet was niets anders voorhanden dan een oude krant. Op een paginagrote advertentie met Sylvie Meis werden de afspraken genoteerd en van handtekeningen voorzien. Het bikini-akkoord was gesloten!” Het document is bewaard gebleven, ingelijst en krijgt nu een plekje in de werkkamer van de wethouder. “Als de gemeenteraad dat goed vindt ten minste”, lacht ze breeduit.

Aanstekelijke bevlogenheid                                                                                       Voorafgaande aan dit bijzondere moment had Blok in aanwezigheid van bewoners, ondernemers en alle bij de bouw betrokken partijen het woongedeelte van het gebouw officieel geopend door een gouden lint door te knippen. Eénmaal binnen in de hal van het complex sprak zij haar grote waardering uit voor de vastberadenheid waarmee de betrokken partijen ondanks de crisis hebben doorgezet. “Was ook wel nodig”, constateerde ze, “want het oude centrum van Krimpen aan de Lek had al zijn glans verloren.” Weer viel de naam Ron van de Haterd. “De aanstekelijke bevlogenheid waarmee mijn helaas overleden voorganger dit project aanstuurde mag beschouwd worden als één van de hoofdredenen waardoor we zover zijn gekomen.”

Rob van den Broeke van QuaWonen en Evert Sloten van Artica lieten zich in soortgelijke bewoordingen uit.

“Maar we zijn er nog lang niet”, temperden ze gedrieën de feestvreugde van het moment. De realisatie van de volgende fase, een appartementencomplex met daarin het nieuwe Cultuurhuis moet nog beginnen en ook dat zal “nog lastig genoeg worden.”

In ieder geval is De Primeur geworden wat men er van verwachtte. De winkeliers zijn tevreden met hun nieuwe centrum, dat ook een aantrekkingskracht van buiten de gemeente blijkt te hebben. De bewoners eveneens. “Na 54 jaar in een dijkhuis met veel trappen te hebben gewoond, hebben wij het in ons gelijkvloerse appartement reuze naar ons zin”, aldus de heer Krijgsman, die onlangs naar De Primeur verhuisde. QuaWonen, die een aantal woningen in het complex verhuurt, nodigde de bewoners uit voor een theatervoorstelling en een hapje en een drankje in het huidige Cultuurhuis. “Mooie gelegenheid om elkaar beter te leren kennen”, vonden de bezoekers. (Bron:Dichtbij)