Wethouder Dilia Blok geeft startsein nieuwbouw Poort van Stolwijk

Dilia Blok
Dilia Blok

Wethouder Dilia Blok (Gemeente Belang Krimpenerwaard) geeft donderdag 9 april het startsein voor de nieuwbouw van het project Poort van Stolwijk. Aan de westzijde van Stolwijk worden tussen de Goudseweg en de provinciale weg N207 in totaal 34 nieuwe woningen gerealiseerd die een afronding vormen van de kern Stolwijk aan de rand van het dorp.

De woningen krijgen een dorpse uitstraling en de diverse woningtypes worden bewust gemengd zodat een afwisselend straatbeeld ontstaat met een licht verspringende voorgevellijn. In het plangebied zullen sociale huurwoningen, rijwoningen, tweekappers en seniorenwoningen worden gebouwd. Tevens zijn er een drietal vrije bouwkavels.

poortnaamloos

Nadat op 7 november vorig jaar officieel werd gestart met het bouwrijp maken van het terrein kan dan nu gestart worden met de realisatie van de eerste fase die bestaat uit vijftien woningen. De start van de tweede fase zal plaatsvinden in juni van dit jaar. Van de koopwoningen zijn nog één tweekapper en enkele rijwoningen beschikbaar. De huurwoningen worden gerealiseerd in opdracht van woningcorporatie GroenWonen Vlist.

poort van stolwijk1

De woningen zijn een ontwerp van Quadrant Architecten B.V. uit Zevenbergen. De uitvoering is in handen van Bouwbedrijf De Vries en Verburg B.V. uit Stolwijk. De oplevering van de eerste fase is eind 2015 voorzien.