Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek te gast bij SVN

LavinjaRJjQD_SY_400x400

Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek te gast bij Stichting Servicepunt Verenigingen Nederlek (SVN).

SVN heeft momenteel een aantal  grote sportaccommodaties in beheer: sportpark Tiendweg in Krimpen aan de Lek, sportpark Tiendweg-West te Lekkerkerk en sportpark Weijdehoeck te Lekkerkerk.

Sport en bewegen zijn belangrijk. Nu en in de toekomst. Stichting Servicepunt Verenigingen Nederlek (SVN) wil daar lokaal aan een krachtige bijdrage leveren. Hoe? Door de sportverenigingen in Krimpen aan de Lek en Lekkerkerk meerwaarde te bieden en te ontzorgen. Dat doen we door accommodaties in beheer te nemen, de sportinfrastructuur te verbeteren, nieuwe en bestaande sporten te stimuleren en lokale sportverenigingen te ondersteunen. De sleutelwoorden: ‘transparantie’ en ‘betrokkenheid’.

Veel sportverenigingen hebben te kampen met een financiële problematiek, gewijzigde gemeentelijke doelstellingen, een krimpend vrijwilligerskorps en toenemende administratieve beslommeringen door veranderende wet- en regelgeving. SVN kan ze met raad en daad terzijde staan en –indien door de verenigen gewenst- taken uit handen nemen.

SVN wil sportaccommodaties met kwalitatieve uitstraling, meedenken en adviseren over een samenhangend en ambitieus sportbeleid, kostenvoordeel voor de sportverenigingen behalen als gevolg van het Sportbesluit (een stichting betaalt 6% i.p.v 21 % BTW), en zoveel mogelijk inwoners van Nederlek in contact brengen met sport en sportverenigingen.