Workshop “Zelfverdediging voor meiden uit de Krimpenerwaard”

Het jongerenwerk organiseert een workshop zelfverdediging voor meiden uit groep 8 en de 1ste klas voortgezet onderwijs. De workshop duurt 8 weken vanaf 13 mei op de woensdagmiddagen in Het Kwartier in Stolwijk van 14.30 tot 16.00 uur. De workshop wordt gegeven door Frans van Dijk.

zelfverdedigingdownload

De maatschappij waarin wij leven is continu in beweging, zo is het toenemende geweld van de laatste jaren enorm probleem aan het worden. Elke dag wordt er wel een melding gemaakt van geweldmisbruik zoals berichten over zinloos geweld en andere vormen van agressief gedrag. De kranten staan er vol van. Jongeren durven niet meer over straat zonder angst en daarin moet iets aangedaan worden. Jongeren moeten weten hoe ze zich moeten verdedigen tegenover mogelijke belagers.

In de kennismaking workshop “Zelfverdediging voor meiden” ga je ervaren hoe je jezelf kunt verdedigen, als je bijvoorbeeld op straat wordt aangevallen.

De bedoeling van deze workshop is om meiden d.m.v. sportlessen, gegeven door een ervaren sportinstructeur, weerbaarder maken door:

  • Werken aan de conditie en het uithoudingsvermogen.
  • Zelfverdedigingstechnieken aanleren, zodat zij beter voor zichzelf op kunnen komen.
  • Verschillende technieken aan te leren
  • Meiden leren om te gaan met het eigen lijf/lichaam
  • Oefeningen uit te laten voeren met of zonder een partner
  • Zelfverzekerder te maken in onaangename situaties

Na 8 weken ben je mentaal en fysiek weerbaarder, kan je beter inschatten wat de andere van plan is. Je voelt je zelfverzekerder, doordat je weet hoe jij je kunt verdedigen. Dit straal je ook uit door je houding en gedrag. Jij geeft duidelijk aan wat jij wilt en niet wilt.

 

Kortom: door zelfverdediging voel je je sterker en weet je beter wat je in allerlei situaties, die lastig of bedreigend zijn, kunt doen. De workshop is bedoeld voor meiden uit de Krimpenerwaard. Deelname is gratis op voorwaarden van motivatie en wekelijkse aanwezigheid. Meld je aan voor 30 april.

Jeugddownload

Aanmelden kan bij de jongerenwerker Ilona van Elswijk : ilonavanelswijk@stjjmh.nl mobiel: 064530839