Uitnodiging startbijeenkomst Ouderen en veiligheid

Van 10 tot en met 16 oktober 2016 is de Week van de Veiligheid. Het politieteam Krimpenerwaard en de gemeente Krimpenerwaard doen hier ook dit jaar aan mee. Het thema is Ouderen en veiligheid, dit omdat ouderen verhoudingsgewijs vaker slachtoffer zijn van een misdrijf

Ouderen worden geregeld slachtoffer van babbeltrucs. De politie wil ouderen alerter maken en tips geven om hun veiligheid te vergroten. Deze video gaat over de risico’s van het binnenlaten van onbekenden en geeft tips.

Kijk voor meer informatie op www.politie.nl/babbeltruc

Deze bijeenkomst is bedoeld voor professionals, mantelzorgers en vrijwilligers, die betrokken zijn bij de doelgroep ouderen. Gezien uw functie en/of inzet als mantelzorger/vrijwilliger denken wij dat deze bijeenkomst niet alleen voor uzelf interessant zal zijn, maar dat u deze informatie weer kunt delen met de “ouderen” in uw omgeving.

Naast deze bijeenkomst voor professionals en mantelzorgers/vrijwilligers is de gemeente voornemens om de komende maanden, in iedere kern een bijeenkomst voor ouderen te organiseren. In die bijeenkomsten zullen de ouderen uit die kern geïnformeerd worden over een breed scala aan veiligheidsonderwerpen.

De bijeenkomst “Ouderen en veiligheid” vindt plaats op:

Datum:  Woensdag 12 oktober 2016

Tijd:       09.30 – 12.00 uur

Locatie: Zalencentrum de Waard Meidoornstraat 7 2861 VJ Bergambacht

veilig1download-1

Aanmelden

U kunt zich tot 10 oktober a.s. aanmelden voor de bijeenkomst bij het team openbare orde en veiligheid door een mail te sturen naar: meldpuntoov@krimpenerwaard.nl. Wilt u zich telefonisch opgeven dan kan dat via 140182 en dan vragen naar team veiligheid.

veilgheidimages