Cursus Politiek Actief voor inwoners

politiekimagesWilt u politiek actief worden of wilt u weten hoe u meer invloed uit kunt oefenen op de lokale besluitvorming? Bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad of als raadslid? Dan is de gratis cursus Politiek Actief misschien iets voor u!

De cursus start op maandag 14 november en wordt gegeven door Prodemos, Huis voor democratie en rechtstaat. Het biedt inwoners de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek. Hiermee hoopt de gemeente inwoners enthousiast te maken om politiek actief te worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad of als raadslid.

Voor wie is de cursus bedoeld?                                                                     De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn.

Programma                                                                                                       De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten die telkens in een andere gemeente plaatsvinden. U bezoekt afwisselend de gemeente Krimpenerwaard, Bodegraven-Reeuwijk en Waddinxveen. De cursus wordt afgesloten met het bijwonen van een raadsvergadering in uw eigen gemeente. Naast theoretische kennis en debatteren krijgen deelnemers o.a. een training over lobbyen bij een gemeente.

Data en locaties

Maandag 14 november Waddinxveen

Donderdag 24 november Bodegraven-Reeuwijk

Maandag 28 november Krimpenerwaard

Donderdag 8 december Waddinxveen

Maandag 12 december Bodegraven-Reeuwijk of Krimpenerwaard

Dinsdag 31 januari 2017 (onder voorbehoud) bijwonen raadsvergadering Krimpenerwaard

Aanvang van de bijeenkomsten is om 19.30 uur tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.15 uur).

poliotiek1download-1Aanmelden

Aanmelden is gratis en kan via griffie@krimpenerwaard.nl