GroeneHartHopper verder met andere vervoerder

groeneharthopper-page-001De opdrachtgever van de GroeneHartHopper, de stichting voor het Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (CVV) voor Midden Holland, gaat met het bedrijf DVG Personenvervoer verder als vervoerder voor de regio. Het contract met vervoersbedrijf Munckhof is geëindigd. Dit nadat ze voor deze dienst al enige tijd geleden in gebreke waren gesteld door de betrokken gemeenten. Per 1 december 2016 wordt het contract ontbonden en neemt DVG de vervoersdienst over. De keuze van de opvolger, zijnde DVG, ligt vast in de eerder gemaakte contractuele afspraken.

André Muller, wethouder gemeente Zuidplas en voorzitter stichting CVV: “Alle wethouders uit de regio zijn er klaar mee dat inwoners steeds weer niet konden vertrouwen op betrouwbaar vervoer. Ook al was er een verbeterplan, de menselijke maat in dit type vervoer blijft belangrijker.”

Eerder was al een verbeterplan afgesproken met de betreffende vervoerder. Deze afspraken leidden niet tot de vereiste kwaliteit van de dienstverlening. Als gevolg hiervan is Munckhof op 19 oktober 2016 in gebreke gesteld. Deze ingebrekestelling biedt een laatste kans en zonder verbetering wordt het contract ontbonden. Stichting CVV heeft DVG gevraagd om de dienstverlening van de GroeneHartHopper uit te voeren en zal de kwaliteit van de dienstverlening van dag tot dag volgen. In de stichting zitten naast de Provincie Zuid-Holland ook de gemeenten Zuidplas, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen.

groeneharthopper

Op 1 juli 2016 werd het CVV gegund aan het bedrijf Munckhof. Helaas bleken de prestaties van de vervoerder telkens onder het niveau van de contractuele afspraken. De prestaties hadden veel klachten tot gevolg. De aard van klachten was divers, zoals de duur van de ritten, de telefonische bereikbaarheid en het gedrag van chauffeurs. Uiteindelijk zag stichting CVV geen andere mogelijkheid dan het bedrijf te vervangen door een andere vervoerder.