Informatieavond over buslijn 197

r-net_bus_225

De provincie Zuid-Holland organiseert samen met gemeente Krimpenerwaard een informatieavond over buslijn 197 van Gouda naar Schoonhoven. Deze wordt opgewaardeerd tot R-net verbinding. De route van lijn 197 verandert en de drukste haltes worden vervangen door R-net haltes. Met ingang van december 2017 wordt de busrit van Gouda naar Schoonhoven daardoor zo’n tien minuten korter.

Met de introductie van de vernieuwde lijn 197 vervallen de bushaltes van de buurtschappen ’t Beijersche en Koolwijk, vervallen de bushaltes binnen de kern Bergambacht en rijdt lijn 197 rechtstreeks naar de veerpont in Schoonhoven en doet de wijk Thiedenland in Schoonhoven niet meer aan.

Gemeente Belang Krimpenerwaard ging ervan uit dat naast de reguliere buslijn 197, R-net geïntroduceerd zal gaan worden. Het nu gepresenteerde plan laat een ander beeld zien.

Ook onaangenaam verrast! dan is deze informatieavond het moment om uw stem te laten horen.

Locatie en tijd

gouda-schoonhovenDatum: woensdag 23 november 2016

Tijdstip: u kunt binnenlopen tussen 19.30 uur en 21.00 uur

Locatie: HOF21, Hof ter Bergen 21 in Bergambacht

Aanmelden: via een mailtje aan h.van.alphen@pzh.nl wordt zeer op prijs gesteld.

Tijdens de bijeenkomst zijn medewerkers van de provincie, gemeente Krimpenerwaard en Arriva aanwezig om toelichting te geven op de plannen en om vragen te beantwoorden.

R-net is het keurmerk voor hoogwaardig openbaar vervoer in de Randstad. Het staat voor betrouwbaar, comfortabel, snel en frequent openbaar vervoer. De treinen, metro’s, trams en bussen van R-net hebben allemaal dezelfde herkenbare rood-grijze uitstraling.

Meer informatie over R-net klik hier