Kom in actie tegen kindermishandeling

Slachtoffers van kindermishandeling kunnen vaak één iemand aanwijzen die voor hen de cirkel van geweld doorbrak. Zo’n persoon verandert het leven van een mishandeld kind voorgoed.
Mishandelde kinderen ervaren het zwijgen van omstanders als het meest pijnlijk. Het geeft hen het gevoel dat ze er niet toe doen, dat niemand om ze geeft. Mishandelde kinderen die zelf niet durven te praten, hebben belangrijke mensen in de omgeving nodig die hun signalen opmerken en in actie komen. Familieleden, onderwijzers, buren of clubgenoten bijvoorbeeld.

Deze week, van 14 tot en met 20 november, is het de Week tegen Kindermishandeling. In deze week doet de Taskforce kindermishandeling en seksueel misweek-tegen-de-kindermishandelingbruik een beroep op iedereen om in actie te komen bij een vermoeden van kindermishandeling. Eén persoon die (het vermoeden van) kindermishandeling meldt, is al genoeg om het leven van een mishandeld kind voorgoed te veranderen.

Neem het zekere voor het onzekere en bel met Veilig Thuis (0800) 2000, zie ook www.vooreenveiligthuis.nl.