Nieuwbouwproject Thiendenland II krijgt verder vorm

In de wijk Thiendenland in Schoonhoven vond afgelopen week de eerste steenlegging plaats van blok 11 en 14. Met de toevoeging van deze 19 woningen is het project ‘Het Ambacht’ in Thiendenland Noord weer een stuk uitgebreid. In totaal zijn er op dit moment in dit project 161 woningen verkocht en gebouwd. De oplevering van deze nieuwe woningen wordt verwacht in het tweede kwartaal van 2017.

ambacht-1024x615

“Met de afronding van deze fase is ‘Het Ambacht’ weer een stuk verder gebracht”, zegt Wim van Ziel, directeur bij riz ontwikkeling. “De wijk Thiendenland krijgt steeds meer vorm. Het is fantastisch om te zien dat de woningmarkt in Schoonhoven ook is aangetrokken. Doordat de wijk in aanbouw is kunnen potentiële kopers een veel beter beeld krijgen waar ze eventueel kunnen gaan wonen. Dit uit zich in positieve belangstelling voor onze projecten en de snelheid waarmee de woningen worden verkocht.”

‘Het Ambacht’ is een nieuwbouwproject in Thiendenland II in Schoonhoven. Thiendenland II bestaat uit drie delen: noord, midden en zuid. ‘Het Ambacht’ ligt in het noordelijke deel van Thiendenland. Hier komen verschillende eengezinswoningen en 2 onder 1 kapwoningen. Centraal in de buurt komt een ruim en groen openbaar gebied dat mogelijkheden biedt voor recreatie. Kinderen kunnen hier veilig spelen.

Het middendeel van Thiendenland II wordt omringd door water. Hier staat de multifunctionele accommodatie (MFA) ‘De Vogelweide’, met twee scholen, een kinderdagverblijf en een sportzaal. Thiendenland Midden zal onder de naam ‘Zilverrijk’ binnenkort in verkoop worden gebracht, de architectuur van het nieuwe deel refereert aan de oude binnenstad van Schoonhoven.

De verschillende nieuwbouwprojecten krijgen de groene uitstraling die aansluit bij het aanwezige landschap. Zo wordt bijvoorbeeld bij de inrichting gebruik gemaakt van wilgen en elzen.

(Bron:RTV Krimpenerwaard)