Pleidooi voor flexibele dienstregeling bij invoering R.net buslijn 197

Gemeente Belang Krimpenerwaard heeft tijdens de informatieavond over de invoering van R.net buslijn 197 Gouda – Schoonhoven een pleidooi gehouden voor de invoering van een flexibele dienstregeling en het behouden van bushaltes die nu in het gepresenteerde plan weggehaald zijn.

img_4099

Voor Gemeente Belang Krimpenerwaard staat de leefbaarheid en vitaliteit van de kernen in onze mooie gemeente hoog in het vaandel. Het nu gepresenteerde plan invoering R.net buslijn 197 doet daar afbreuk aan.

Weliswaar wordt de reistijd van de bus Gouda – Schoonhoven v.v. bij de invoering van R.net in december 2017 in totaal tien minuten korter, maar dat is een logisch gevolg van het weghalen van veel haltes op de busroute. Er is bij de presentatie van de nieuwe plannen niet gezegd dat gebruikers van de bus die nu nog kunnen opstappen op de bushaltes die straks weggehaald zijn langer onderweg zijn om bij een bushalte te komen, en dus qua reistijd langer onderweg zijn.

img_4100

Met de introductie van de vernieuwde lijn 197 vervallen de bushaltes van de buurtschappen ’t Beijersche en Koolwijk, is de halte bij het pompstation Stolwijk nog een vraagteken of deze gehandhaafd blijft en vervallen de bushaltes binnen de kern Bergambacht en rijdt lijn 197 rechtstreeks naar de veerpont in Schoonhoven en doet de wijk Thiedenland in Schoonhoven niet meer aan.

Om de leefbaarheid en vitaliteit in onze kernen op peil te houden presenteert Gemeente Belang Krimpenerwaard een aanvulling op het nu gepresenteerde plan. Gemeente Belang Krimpenerwaard pleit voor een flexibele dienstregeling waarbij de R.net bus gaat rijden volgens het gepresenteerde plan en daarnaast wordt in de dienstregeling opgenomen dat de R.net bus eenmaal of tweemaal per uur de reguliere route volgt zoals deze nu door buslijn 197 gereden wordt.

R-net is het keurmerk voor hoogwaardig openbaar vervoer in de Randstad. Het staat voor betrouwbaar, comfortabel, snel en frequent openbaar vervoer met als aanvulling behoud van leefbaarheid en vitaliteit van onze kernen in de Krimpenerwaard.

Marcel Klein Hofmeijer
Marcel Klein Hofmeijer
Yorben van Dortmont
    Yorben van Dortmont

Gemeente Belang Krimpenerwaard werd op deze bijeenkomst vertegenwoordigd door Marcel Klein Hofmeijer, Yorben van Dortmont en Willem Schoof.

 

buslijn-197-afbeelding-2-848x600