Politiek Café RTV Krimpenerwaard met keur aan gasten

De november-editie van het Politiek Café van RTV Krimpenerwaard was een aantrekkelijke en afwisselende aflevering. In de studio aan de Dijklaan in Bergambacht werd donderdagavond onder leiding van presentatoren Ilja Bakker en Frank van Suchtelen gediscussieerd over een viertal actuele onderwerpen.

Het eerste onderwerp is de motie die is ingediend om te komen tot een startersregeling om starters op de woningmarkt te helpen met een lening. Hoe staat het met de woningmarkt in onze gemeente? De gasten aan tafel bij dit onderwerp zijn Willem Schoof (Gemeente Belang Krimpenerwaard), Erik Wassink (SGP), Frank Moné (CDA) en Rob van den Broeke (directeur-bestuurder van QuaWonen).

Er komt een Strategische Visie voor de Krimpenerwaard. Wat houdt dat in en wat kunnen we er mee? Aan tafel: professor Riek Bakker, initiatiefneemster van dit breed gesteunde burgerinitiatief, Arjen Prins, voorzitter Ondernemerskring Nederlek, Erik Wassink (SGP) en Ries van Kersbergen (VVD).

Het derde onderwerp is een ander interessante ontwikkeling: het Economisch Platform Krimpenerwaard. Gasten zijn hier: Jan Vente (wethouder Economische Zaken), en twee vertegenwoordigers van het Platform: Jacob van Schaik en Gert-Jan Ruit.

rtv-img_0961-kopie-1024x683

Het laatste onderwerp gaat over het zwem- en gymonderwijs op de basisschool. Hoe belangrijk is dat? Twee politici: Gerjo Goudriaan (PvdA) en Elisabeth van Zijl (ChristenUnie) praten hier over met Jacob van Schaik, voorzitter van de stichting Sport is Baas en met Bart Jan Geers, voorzitter van het College van Bestuur van Primair Onderwijs.

(Bron:RTV Krimpenerwaard)