SVN: Veel bereikt en volop nieuwe plannen

Terugblikken op het bijna voorbije jaar, een kijkje in de toekomst, verschillende sprekers en de ondertekening van het energieconvenant met Waardzaam; de 2016-editie van de jaarlijkse bijeenkomst met gebruikers van de sportparken van Stichting Servicepunt Verenigingen Nederlek kende vrijdagavond 18 november een vol programma.

De bijeenkomst in de kantine van voetbalvereniging Lekkerkerk werd geopend door SVN-voorzitter Peter Gabeler. Hij stelde vast dat SVN steeds verder professionaliseert en vanuit een stevig fundament ook Krimpenerwaard-breed van betekenis zou kunnen zijn. SVN-bestuurder

Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek
             Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek

Fred Wink keek terug op de projecten die in 2015 zijn opgezet en uitgevoerd. Daarna kwam Lavinja Sleeuwenhoek,(Gemeente Belang Krimpenerwaard) wethouder van Sport van gemeente Krimpenerwaard aan het woord over de Sportnota die in 2017 het licht moet zien en waarvan de voorbereidingen in volle gang zijn.

SVN-medewerker Johan Koutstaal nam de bezoekers mee naar toekomstige projecten en items die in gang zijn gezet en in 2017 mogelijk worden ‘uitgerold’, zoals: de komst van een wielerbaan op sportpark Weydehoeck in Lekkerkerk en de aanleg van verlichting op de paden van het aangrenzende park. Ook het plan om tot realisatie van een mtb-route en een ruiterpad te komen werd door hem kort belicht. Verder is SVN gecharmeerd van het opzetten van een sportgroep voor mensen met een bewegingsbeperking, wil men meedenken over de aanleg van camperplaatsen bij sportpark Weydehoeck en een kunstproject bij de skatebaan op diezelfde locatie. Andere items: de mogelijke realisering van een ‘calistehnicpark’ nin Krimpen aan de Lek, een boulodrome voor JBV Nederlek, nieuwe kleedkamers en een veilige oversteekplaats op sportpark Tiendweg Krimpen aan de Lek, de verdere ontwikkeling van ‘Mijn Park, Jouw Park’ en het creëren van ‘natuurbeleving’ op de verschillende sportparken.

Daarna kwam Cees de Gruijter – energie-zorgcoördinator namens SVN- aan het woord over duurzaamheid en de manieren waarop je besparingen kunt realiseren. Boeiend was ook de door Alma Filmproducties gepresenteerde ‘SVN-promofilm’, die tijdens de bijeenkomst zijn ‘première’ beleefde.

Na een gezamenlijke maaltijd – bereid door Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard- werd door SVN-voorzitter Peter Gabeler het Enegerieconvenant met Waardzaam ondertekend en interviewde gastvrouw Ilja Bakker de Lekkerkerkse motorcoureur Patricia Kok over haar wegraceactiviteiten en haar nationale titel in de Open 600cc-klasse.

svne1e1ad60f07c4aa3ccbcb2973e9d7007_xl

SVN mag terugkijken op een geslaagde en goed bezochte avond.

Gemeente Belang Krimpenerwaard werd op deze bijeenkomst vertegenwoordigd door raadslid Willem Schoof.