Niet thuis? Licht aan!

buregrnet8imagesInbrekers zijn in de herfst- en wintermaanden het meest actief in de vooravond. Want als het ’s avonds eerder donker is en er brandt op dat moment geen verlichting in een woning, weet een inbreker dat er niemand thuis is.

Met een eenvoudige tijdschakelaar op de binnen- en buitenverlichting lijkt het alsof er iemand thuis is. Maar alleen verlichting is niet genoeg. Inbrekers slaan graag toe zonder dat toevallige voorbijgangers hen kunnen zien. Kijk daarom eens kritisch naar uw eigen huis. Zijn er plekken waar het zicht slecht is, zoals een raam met een grote struik ervoor of een niet verlicht portiek of voorportaal ?

Bel bij twijfel direct 112 !

U kent uw wijk het beste ! Als u denkt dat er iets niet in orde is, dan is dat meestal ook zo. Ziet u verdachte personen in de buurt, mensen die niet in uw buurt thuishoren en veel aandacht hebben voor woningen, bel dan direct de politie via 112 ! Let erop hoe ze eruit zien en in welke richting ze vertrekken zodat u dit aan de politie kunt doorgeven. Noteer ook het merk en kenteken van het eventuele vervoermiddel. Het is van belang om zo snel mogelijk te bellen want een inbreker heeft slechts enkele minuten nodig om zijn slag te slaan en er vandoor te gaan. Door uw melding kan de politie snel ter plaatse zijn en de inbrekers oppakken.

De politie benadrukt: liever tien keer voor niks gebeld, dan één keer te weinig !

Kijk voor meer preventietips op                                                     http://www.politie.nl                                   http://www.maakhetzeniettemakkelijk.nl                http://www.hoeveiligismijnwijk.nl

Werk samen met uw gemeente en politie aan veiligheid in uw buurt. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat een verdacht of vermist persoon wordt opgespoord.

Meld u vandaag nog aan via www.burgernet.nl/aanmelden

burgernet4download-1