Veel belangstelling voor verduurzamen eigen woning in Schoonhoven Noord

De gemeente Krimpenerwaard is in Schoonhoven Noord gestart met ‘Wijkaanpak Energiebesparing’. Doel is de 1344 bezitters van een woning in deze wijk te stimuleren maatregelen te nemen om hun woning energiezuiniger te maken. In de wijk zijn veel woningen gebouwd vóór 1975. Deze woningen zijn vaak slecht geïsoleerd.

bouw2downloadDe gemeente werkt met deze wijkaanpak samen met het Duurzaam Bouwloket. Zij hebben voor vier voorbeeldwoningen in de wijk een maatwerkadvies gemaakt heeft voor energiebesparende maatregelen.

Op een informatieavond in obs De Vlieger, die geopend werd door wethouder Pieter Neven, presenteerden medewerkers van Duurzaam Bouwloket de resultaten van de maatwerkadviezen aan bijna 100 belangstellenden uit de wijk. Daarnaast gaven zij uitleg en beantwoordden zij vragen over mogelijke isolatiemaatregelen en het plaatsen van zonnepanelen op de eigen woning. Ook de overheid stimuleert dat woningeigenaars aan de gang gaan met verduurzaming van de woning door hiervoor subsidies ter beschikking te stellen.

bouwimages