Uitreiking eerste ‘Krimpenerwaard Food Kaart

De wethouders Dilia Blok (Gemeente Belang Krimpenerwaard) en Marco Oosterwijk (Gemeente Krimpen a/d IJssel) ontvingen op woensdag 14 december bij kaasboerderij Hoogerwaard aan de Lageweg in Ouderkerk aan den IJssel de eerste ‘Krimpenerwaard Food Kaart’.

kaasczo2mzewiai5e3w

Op de kaart staat een breed scala aan lokale producten die afkomstig zijn uit de Krimpenerwaard. Van boerenkaas en ijs tot chocolade en honing, van verse koeienmelk tot witlof en van rundvlees tot speciaal bier. Met de kaart in de hand is voor het consumenten direct duidlijk waar in de Krimpenerwaard welke producten worden aangeboden.                                                                                                

De kaart zal onder meer worden toegevoegd aan de Krimpenerwaard (kerst)pakketten en daarnaast verspreid worden in de regio. Ook komt de kaart op verschillende websites digitaal beschikbaar.

kaas1czo2mzewqaarjchOp de website Proef de Krimpenerwaard staat steeds het laatste nieuws over ambachtelijke lokale producten en hun producenten.

De ‘Krimpenerwaard Food Kaart’ is een initiatief van de Stichting Promotie Krimpenerwaard gesteund door de gemeente Krimpenerwaard, de gemeente Krimpen aan den IJssel, het Streekfonds en de Rabobank.

kaas3czo2mzexeaqrauf

kaas5czo0rojwqaer09x