Vogelgriep bij wilde vogels aangetroffen in de Krimpenerwaard

 In Lekkerkerk zijn vorige week enkele dode smienten aangetroffen. Deze vogels zijn door de dierenambulance meegenomen en voor onderzoek aangeboden aan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Uit dit onderzoek blijkt dat deze vogels besmet zijn met het vogelgriep virus H5N8. Op meerdere plaatsen in Nederland is dit virus inmiddels aangetroffen. De overheid heeft maatregelen getroffen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Wat moet u doen bij het aantreffen van dode vogels?

smioetthhes8r5m0Vindt u een zieke of dode vogel? Raak deze dan niet aan! De meeste vogelgriepvirussen zijn van de milde variant en het risico dat mensen worden besmet met het H5N8 vogelgriep virus is zeer klein.

U kunt de dierenambulance bellen voor het ophalen van de dode vogels. Het Centrum voor Dierenhulpverlening is te bereiken via het telefoonnummer: (0182) 529 059.

Meer informatie over het vogelgriepvirus vindt u op de website van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit: www.NVWA.nl.