Wekelijkse inzameling P+D afval gemeente Krimpenerwaard

De gemeente Krimpenerwaard verhoogt vanaf 1 januari 2017 de inzamelfrequentie van plastic afval en drankenkartons (P+D). Inwoners kunnen vanaf het nieuwe jaar iedere week P+D aanbieden.

hero

Wethouder Neven: ‘Door de invoering van diftar in de gehele gemeente Krimpenerwaard per 1 januari 2017, neemt naar verwachting het scheiden van P+D toe. Doordat het P+D één keer per week wordt opgehaald, verhogen wij de service naar de inwoners. Zij hoeven hun P+D dan niet onnodig lang in huis te bewaren’.

Gewijzigde inzameldagen                                                                       Daarnaast verandert de inzameldag voor P+D. De inzameldag voor P+D in 2017 voor de kernen Ammerstol, Berkenwoude, Bergambacht, Haastrecht, Schoonhoven, Stolwijk en Vlist wordt vrijdag.

De inzameldag voor P+D in 2017 voor de kernen Gouderak, Krimpen aan den Lek, Lekkerkerk en Ouderkerk aan den IJssel wordt donderdag.

De inzameldagen van P+D staan aangegeven op de afvalkalender 2017 die half december huis aan huis wordt verspreid.

hero-1imagesWethouder Neven: ‘Door P+D één keer per week op te halen en de inzameldag voor P+D te wijzigen, willen wij als gemeente onnodig vervuilde en rommelig uitziende straten te voorkomen’.

Gratis verkrijgbare zakken                      Het P +D afval moet worden aangeboden in de speciaal daarvoor bestemde plastic hero-zakken. Deze zakken zijn gratis verkrijgbaar bij verschillende uitgiftepunten in de gemeente, zie www.krimpenerwaard.nl/afval.