Het standpunt van …………………..

In deze rubriek op de gemeentepagina in Het Kontakt wordt het standpunt van één van de gemeenteraadsfracties beschreven. De overige fracties uit de gemeenteraad reageren op dit standpunt. Deze maand de stelling van Gemeente Belang Schoonhoven “Burgerparticipatie is een belangrijke taak van de gemeenteraad”. 

Klik hier voor de gemeentepagina in Het Kontakt.

Reactie Gemeente Belang Krimpenerwaard.

Ook Gemeente Belang Krimpenerwaard draagt burgerparticipatie een goed hart toe. Daarin verschillen wij dus niet van mening. Het verschil zit in de manier waarop onze burgers gehoord willen worden. “Wij willen niet” of “zijn tegen” vinden wij geen burgerparticipatie. Voor ons betekent dit juist, wij willen graag of is het mogelijk.

Burgerparticipatie betekent voor ons samenwerking, een positieve opstelling dus. Enkele voorbeelden zijn de restauratie van de sluis in Haastrecht en de kindvriendelijke dam in de wijk Bovenkerk in Stolwijk. Jammer blijft het dat de positieve instelling van een grote groep burgers voor het realiseren van een museumboerderij niet werd beloond.

Gemeente Belang Krimpenerwaard