Zomerstage Ada van Buren bij het Zilvermuseum en Stichting SWOS

Ada van Buren heeft deze zomer twee maal stage gelopen, bij het Zilvermuseum en bij de Stichting SOWS in Schoonhoven. Hieronder leest u haar verslag.

De gemeenteraad van de Krimpenerwaard vindt het ontzettend belangrijk om in contact te staan met de samenleving. Naast het afleggen van reguliere excursies en werkbezoeken door de raad aan de vele mooie bedrijven, instellingen en organisaties die onze gemeente rijk is, gaan onze raads- en commissieleden in de maanden juli en augustus op Zomerstage.

U leest hier hoe Ada van Buren (raadslid Gemeente Belang Krimpenerwaard) haar twee stages heeft ervaren. “Beste inwoners van de Krimpenerwaard deze zomer heb ik twee dagen stagegelopen. U heeft al verslagen kunnen lezen van twee gemeenteraadsleden, die bij dezelfde instanties stage hebben gelopen, dus u heeft hier al een beeld van gekregen. Ik hou er niet van om in herhalingen te vallen, dus wat ik u wil meegeven is vooral dat ik twee topdagen heb gehad. Ik ben er van doordrongen geraakt dat het Zilvermuseum en de SWOS ieder op hun eigen terrein fantastisch werk doen en hun plaats in de Schoonhovense gemeente verdienen en moeten behouden.

Zilvermuseum                                                                                                                      In het Zilvermuseum was er een leuk programma voor mij gemaakt. Ik heb met Mieke, Patricia, Tonny en Gemma leuk samengewerkt die dag. Ik heb een hele pagina nodig van Het Kontakt om alles te vertellen, maar u kunt mij altijd bellen voor verdere informatie. Ik heb veel geleerd hoe het er achter de schermen aan toegaat en heb grote bewondering voor alle vrijwilligers en uiteraard ook voor de professionele krachten die zorgen dat het Zilvermuseum de uitstraling houdt die het nu heeft.

SWOS                                                                                                                                        Mijn tweede dag was bij de SWOS iets heel anders, maar heel mooi om daar een daagje mee te mogen lopen. In de ochtend was ik bij de dagopvang voor mensen met beginnende dementie en heb gezien hoe liefdevol en respectvol de benadering is. De vrijwilligsters krijgen van mij een groot compliment. Ik heb het eten mee mogen uitserveren, een vers drie gangenmenu en ik heb lekker meegegeten. Je kunt van deze gelegenheid 5 keer in de week gebruik maken en er waren drie tafels vol, dus er wordt goed gebruik van gemaakt uiteraard tegen een kleine vergoeding.

Ik hoop dat u het boekje van de SWOS niet bij het oud papier gedaan heeft, anders moet u zeker een nieuwe gaan halen. Dan kunt u, gezien de vele activiteiten die er aangeboden worden, zien dat de SWOS een onmisbare plaats in de samenleving veroverd heeft.30% van de huishoudens in Schoonhoven weet de SWOS te vinden en dat mag niet verloren gaan”. (Bron:Gemeente Krimpenerwaard)

Klik hier voor een eerder gepubliceerd artikel over dit onderwerp.