Hoogste punt bereikt eerste 20 nieuwe woningen Kerkweg Lekkerkerk

Het hoogste punt van de eerste 20 nieuwe woningen aan de Kerkweg in Lekkerkerk is bereikt. In totaal komen er 40 woningen op deze historische locatie. Gemeente Belang Krimpenerwaard is zeer content met de realisatie van deze nieuwbouwwoningen die een bijdrage en impuls geven aan de vitaliteit en leefbaarheid van Lekkerkerk.

QuaWonen ontwikkelt 40 nieuwbouwwoningen op de Kerkweg in Lekkerkerk. Er komen zowel eengezinswoningen als nul-tredenwoningen. Het project wordt in 2 fases uitgevoerd. Bij de ontwikkeling van de nieuwe woningen is sterk gerefereerd aan de bestaande woningen die een beeldbepalend karakter in het dorp hebben.

In het ontwerp is gekozen voor een traditionele mansardevorm van het dak en voor traditionele materialen zoals rood metselwerk en houten kozijnen.
In juni 2018 is QuaWonen met de bouw van de eerste 20 nieuwbouw – woningen gestart. De eerste woningen zijn eerste kwartaal 2019 klaar. Daarna wordt gestart met de bouw van de tweede fase, de  nieuwbouw van de laatste 20 woningen.