Prijsuitreiking Schoonhoven Silver Award 2018

Dit jaar werd voor de zevende keer de (3-jaarlijkse) internationale ontwerpwedstrijd, waaraan de Schoonhoven Silver Award is verbonden, georganiseerd. Uit meer dan 90 inzendingen van recent vervaardigd zilverwerk, heeft de jury 25 deelnemers vanuit de hele wereld geselecteerd, die door zijn gegaan in de race voor de award. Hen is gevraagd de vernieuwing te zoeken in oude, beproefde en traditionele technieken, en immaterieel erfgoed te behouden door het nieuw leven in te blazen.

Op 7 december heeft de jury de winnaar van de Schoonhoven Award 2018 bekend gemaakt. Peter Bauhuis uit München heeft met zijn object “Policast” de Schoonhoven Silver Award 2018 gewonnen.

De Schoonhoven Silver Award 2018 heeft naast de hoofdprijs nog drie andere prijzen waaronder een voor Young Professionals. De prijzen zijn mogelijk gemaakt door de Gemeente Krimpenerwaard, Herens & Herens, ROC Zadkine en Vakschool Schoonhoven.

Tevens is op 7 december de gelijknamige tentoonstelling geopend waarin alle 25 deelnemende zilveren objecten te bewonderen zijn.

Namens Gemeente Belang Krimpenerwaard aanwezig bij de uitreiking van de Schoonhoven Silver Award 2018, Ada van Buren en Willem Schoof.

Klik hier voor de website van het Zilvermuseum.