Excursie werkzaamheden Krimpenerhout

Staatsbosbeheer voert namens Groenalliantie Midden-Holland diverse werkzaamheden uit die de Krimpenerhout aantrekkelijker maken voor recreanten. De komende periode gaat de aandacht uit naar de nieuwe entree en het verbeteren van de waterkwaliteit van de Surfplas.

De boswachter en aannemer geven u graag uitleg over deze werkzaamheden op woensdag 16 januari van 15:00 uur tot circa 16:30 uur.

Startpunt van de rondleiding is het bouwbord bij de hoofdingang van de Krimpenerhout aan de C.G. Roosweg in Krimpen a/d Lek.

Geef je op via: info@kwaliteitsimpulsgroenalliantie.nl

Nieuw entreegebouw
Het nieuwe entreegebouw draagt bij aan de herkenbaarheid van de Krimpenerhout. Het wordt een open ontmoetingsgebouw met schuin dak dat past in de omgeving. Het dak wordt voorzien van een groene begroeiing zodat het een natuurlijke uitstraling heeft.

Betere waterkwaliteit
Voor een betere waterkwaliteit wordt vanaf eind januari de bodem van de plas afgedekt met een laagje zand. Vanaf de kade brengt de aannemer via lange pijpen het zand naar een bootje op de plas. Het zand wordt geleidelijk in de surfplas gesproeid zodat het langzaam naar beneden kan dwarrelen. Daar sluit het de bodem af zodat het fosfaat dat daarin zit opgeslagen niet meer vrij kan komen. Daarmee wordt de belangrijkste voedingsstof voor algengroei aan banden gelegd.

Klik hier voor meer informatie.