Gemeente Krimpenerwaard lanceert twee nieuwe berekentools

Om gezinnen en individuele personen te helpen meer grip te krijgen op hun financiële situatie, lanceert de gemeente Krimpenerwaard op 17 januari twee nieuwe berekentools.

Het Nibud heeft in samenwerking met partners het Startpunt Geldzaken opgezet. Het Startpunt Geldzaken biedt online geldplannen aan voor mensen in uiteenlopende financiële situaties. De geldplannen zijn te gebruiken voor zowel personen en gezinnen als door professionele en vrijwillige hulpverleners.

De geldplannen dienen als online hulpmiddel om stap voor stap de geldzaken van personen en huishoudens op orde te brengen en te houden. Oftewel: gezinnen en individuele personen helpen financieel zelfredzaam te worden en te blijven.

De gemeente Krimpenerwaard heeft zich recent aangesloten bij het Startpunt Geldzaken van het NIBUD net als andere gemeenten in Midden-Holland. Daarnaast heeft de gemeente zich ook verbonden aan “Bereken uw recht” van Stimulansz, een kennispartner van gemeenten. Bereken uw recht geeft inzicht op welke gemeentelijke vergoedingen een beroep kan worden gedaan.

U bent van harte welkom bij de lancering in het gemeentekantoor in Lekkerkerk (Burgemeester van der Willigenstraat 58). Tijdens de bijeenkomst zullen Humanitas Thuisadministratie en stichting Budgethulp Krimpenerwaard informatie geven over het gebruik van de online tools. Het programma start om 14.45 uur met een inloop en eindigt om 17.30 uur met een borrel.

Zowel Startpunt Geldzaken als Bereken uw recht zijn vanaf 17 januari bereikbaar via de website van de gemeente Krimpenerwaard: www.krimpenerwaard.nl/geldzaken. Het gebruik ervan is gratis voor iedereen die er mee wil werken.