Cursus EHBO-Hartveilig wonen

Een vroege zaterdagmorgen in het zwembad van Stolwijk elf nieuwe cursisten melden zich voor de nieuwe cursus EHBO van de vereniging in Stolwijk, enthousiaste bestuursleden hebben al gezorgd dat de koffie klaarstaat en in een ontspannen sfeer volgt een voorstelrondje.

Het blijkt dat van de elf cursisten er slecht drie er volledig blanco in staan en dat de overige al een verleden als EHBO-er of BHV-er hebben en dat een aantal getrickerd zijn om de cursus te doen door de actie van de gemeente Hartveilig wonen.

Gemeente Belang Krimpenerwaard is goed vertegenwoordigd bij de cursus met drie leden waarvan een raadslid. Tijdens de pauze heb ik een gesprek met de secretaris van de EHBO-vereniging Stolwijk Marjolein Kamer waarin zij zegt wat teleurgesteld te zijn omdat het nu een jaar geleden is dat de actie Hartveilig wonen Krimpenerwaard startte, waarbij veel raads- en commissie leden hun reanimatie haalden maar dat er nu bijna geen aanmeldingen voor de herhalingen zijn wat essentieel is voor het behoud van de vaardigheden en dat de Griffie ook de betreffende mensen hiervoor niet wil oproepen. Daarna vol enthousiasme verder met de cursus waar de oefeningen in een goede sfeer worden uitgevoerd soms als hulpverlener en soms als slachtoffer.

Voor mij in ieder geval een zeer geslaagde zaterdagochtend en ik zie nu al uit naar de volgende week.

Ben Schamper                                                                                 Gemeenteraadslid                                                                         Gemeente Belang Krimpenerwaard