Meedenken over de toekomst van Krimpenerwaard

Maandagavond 11 maart, was de tweede van de drie inwonersavonden over de toekomst van de Krimpenerwaard in Zalencentrum de Waard in Bergambacht. Een goed bezochte avond waar inwoners met wethouders Ria Boere (Gemeente Krimpenerwaard) en John Janson (Gemeente Krimpen aan den IJssel), medewerkers van de twee gemeenten, provincie en met elkaar in gesprek gingen over de kansen die een tweede oeververbinding zou kunnen opleveren voor de Krimpenerwaard.

Kansen voor het gebied bij betere bereikbaarheid                                                        De bijeenkomst stond in het teken van de MIRT-verkenning voor een tweede oeververbinding en het gebiedsbod van de Krimpenerwaard. Wethouders Boere en Janson lichtten toe wat een tweede oeververbinding precies betekent voor de bereikbaarheid en concurrentiekracht van de regio. En welke kansen er nog meer ontstaan door het gebiedsbod om de ideeën uit de strategische visie voor de Krimpenerwaard verder te ontwikkelen.

Inwoners in gesprek aan thematafels                                                                                 In verschillende thematafels gingen de aanwezigen in gesprek over hun ideeën voor de Krimpenerwaard en hoe een tweede oeververbinding hier aan kan bijdragen. Denk aan kansen voor jongeren, klimaat, natuur, vergrijzing, wonen en welzijn en bereikbaarheid. Daarnaast waren er inhoudsexperts aanwezig die vragen over het MIRT-traject beantwoordden.

Enkele aanwezigen gaven aan “dat de Krimpenerwaard juist door haar beperkte bereikbaarheid was geworden wat het nu was” en mede daardoor de charme van het gebied zijn. Professionele cartoonisten vatten de avond treffend samen in hun cartoons.

Denkt u ook mee?
Heeft u ook ideeën hoe de leefbaarheid in Krimpenerwaard versterkt kan worden?

Woensdag 13 maart 2019 – Concordia. Concordiaplein 1, Haastrecht, dit is tevens de laatste avond.

Aanvang 19.30 – 22.00 uur (inloop om 19.15 uur).

Meer informatie
Meer informatie over het gebiedsbod, klik hier.