Expositie Bergambacht: Wereldvrouwen

Ter ere van Internationale Vrouwendag 2019 portretteerde fotograaf José Donatz twaalf wereldvrouwen. De vrouwen zijn afkomstig uit Eritrea, Ginea, India, Japan, Kenia, Nederland, Palestina, Singapore, Somalië, Syrië en zij wonen in de Krimpenerwaard.

Het idee ontstond bij de voorbereiding van internationale vrouwendag door Krimpenerwaard Intercultureel en Beauty & Brains vrouwelijke ondernemers. Mariëlle Azim had het idee om de culturele diversiteit in de Krimpenerwaard vast te laten leggen en zocht een fotograaf. José Donatz reageerde gelijk enthousiast. Zij werkten samen het idee uit en kregen medewerking van Krimpenerwaard Intercultureel. Deze organisatie organiseert interculturele ontmoetingsgroepen en kennen veel vrouwen met diverse culturele achtergronden.

“Ik wilde graag mijn bijdrage leveren en portretten maken van deze vrouwen. De foto’s zijn met natuurlijk licht gemaakt. Ik ga altijd voor kwaliteit. Ik neem de tijd om de juiste foto te maken, ga voor de beste printkwaliteit en museumlijsten. Want dan komen de portretten het beste tot hun recht. Het was een feestje om te doen. En wat zijn ze prachtig. Deze vrouwen stralen kracht en trots uit.”

De expositie zal op 16 april om 18.45 uur geopend worden door wethouder Lavinja Sleeuwenhoek (Gemeente Belang Krimpenerwaard). Zij is portefeuillehouder integratie statushouders in de Krimpenerwaard en heeft zelf ook meegedaan met de fotoshoot.

De fotoshoot is mede mogelijk gemaakt door: Krimpenerwaard Verbindt, Krimpenerwaard Intercultureel en AzimDezign.