Samenwerkingsverband aangepast sporten

Vandaag heeft de “All Heroes dag” van Stichting Downsyndroom Kern Groene Hart plaatsgevonden. Deze dag stond in het teken van gezinnen met een kind met het syndroom van Down. Vandaag hebben kinderen allerlei sport en cultuur clinics kunnen volgen.

Samenwerkingsverband aangepast sporten
Tijdens dit evenement is het samenwerkingsverband aangepast sporten voor de regio Midden – Holland ondertekend door de gemeenten Gouda, Bodegraven – Reeuwijk, Krimpenerwaard, Zuidplas en Waddinxveen. Namens de gemeente Krimpenerwaard tekende wethouder sport Lavinja Sleeuwenhoek het samenwerkingsverband.

Middels de ondertekening geven gemeenten aan dat er per direct samengewerkt gaat worden op het gebied van aangepast sporten. Hierbij zal Team Sportservice Zuid-Holland een regiocoach aangepast sporten leveren die de regionale coördinatie op zich zal nemen. De lokale uitvoering middels buurtsportcoaches, sportaanbieders, fysiotherapeuten en MEE gaan hier ook een belangrijke rol in spelen.