Oproep voor extra oeververbinding Krimpenerwaard

De ondernemersvereniging Evofenedex en Transport en Logistiek Nederland (TLN) roepen het Rijk en de regio Rotterdam op om te kiezen voor een extra oeververbinding naar de Krimpenerwaard. Alleen deze optie voor een nieuwe verbinding ontlast de Van Brienenoordbrug en verbetert de bereikbaarheid de Krimpenerwaard.

In november 2018 reserveerde het Rijk en de regio Rotterdam bijna 500 miljoen euro voor een extra oeververbinding. Nu ligt de keuze voor of de oeververbinding naar Feyenoord City (Oost-variant) of naar de Krimpenerwaard (Oost-Oost variant) gaat. Het bedrijfsleven heeft een duidelijke voorkeur voor de variant richting de Krimpenerwaard.

Gemeente Belang Krimpenerwaard heeft in een eerder stadium al aangegeven. “Willen wij als Krimpenerwaard vitaal blijven in de toekomst dan is nu het moment gekomen om daar stappen in te zetten. In de visie van Gemeente Belang Krimpenerwaard is dit bestuurlijk realisme, voorsorteren en stappen durven zetten voor een vitale toekomst bestendigde Krimpenerwaard.Waar woningbouw in en rond de kernen nodig is en voorzieningen zoals een basisschool aanwezig zijn en blijven, een betere bereikbaarheid van de Krimpenerwaard is hier een onderdeel van”.

Klik hier voor het artikel, Vervoerders: Wij willen een brug naar de Krimpenerwaard!

Klik hier voor het artikel, Bedrijfsleven: ‘Rijk en regio, kies voor oeververbinding Krimpenerwaard’.

Klik hier voor het eerder gepubliceerd artikel, Bestuurlijk realisme creëert reuring en levendigheid.

Klik hier voor het artikel, Kies voor oeververbinding Krimpenerwaard.