Basisscholen in de gemeente Krimpenerwaard helpen ‘cirkel van armoede’ doorbreken

In elke klas groeien gemiddeld twee tot drie kinderen op in armoede. Om dit onderwerp bespreekbaar te maken en te werken aan het doorbreken van de ‘cirkel van armoede’, is een nieuwe leskist ontwikkelt voor scholen. Onder meer de Koningin Emmaschool in Schoonhoven doet actief mee aan dit project.

Het initiatief voor dit onderwijsproject komt van Positive Minds, een stichting die het ‘lastige’ onderwerp armoede op een toegankelijke manier bespreekbaar wil maken. De leskist bestaat uit een kist met een lesbrief, klassikale opdrachten, een dilemma-spel en dertig populaire jeugdboeken. Aan de hand van aansprekende verhalen ervaren leerlingen wat het betekent om arm te zijn. Alle boeken in de kist gaan over kinderen die opgroeien in moeilijke omstandigheden, maar er door steun bovenop komen.

Wethouder Irma Bultman (CDA) overhandigde recent de leskist bij de groepen 7 van de Koningin Emmaschool in Schoonhoven. “ .’’, aldus wethouder Bultman: “Het kan ons allemaal overkomen. Een eerste stap is om de schaamte en het taboe rondom armoede te doorbreken en het bespreekbaar te maken. Dit leidt tot begrip en helpt om hulp te zoeken. Bewustwording daarover is ontzettend belangrijk, ook bij onze jongste kinderen.”

Klik hier voor het artikel: Herijking minimabeleid o.a. gratis Openbaar Vervoer inwoners met een inkomen tot 120 % van het wettelijke sociaal minimum