Herinneringssymbool wapendroppings mei 2020 geplaatst

Het kunstwerk als herinneringssymbool aan de wapendroppings tijdens de 2e wereldoorlog wordt mei 2020 op de rotonde van Berkenwoude geplaatst. Dit was de beantwoording van het college op vragen van de fractie Gemeente Belang Krimpenerwaard.

Gemeente Belang Krimpenerwaard had naar de stand van zaken gevraagd met betrekking tot het initiatiefvoorstel van Pieter Heerens (Fractievoorzitter Gemeente Belang Schoonhoven) om een kunstwerk op de rotonde van Berkenwoude te realiseren als herinneringssymbool aan de wapendroppings tijdens de 2e wereldoorlog.

Tijdens de raadsvergadering januari 2018 heeft Pieter Heerens (Fractievoorzitter Gemeente Belang Schoonhoven) een initiatief voorstel ingediend m.b.t. realisatie van een kunstwerk rotonde Berkenwoude. Het kunstwerk zal een vliegtuig zijn, een herinneringssymbool aan de vliegtuigen die tijdens de oorlogsjaren 1944 – 1945 bij de wapendroppings in de gebieden Schuwacht en Wetering Oost betrokken geweest zijn.In de beleving van Gemeente Belang Krimpenerwaard zal het kunstwerk in mei 2020 onthuld worden in het kader van 75 jaar Nederland bevrijd.