Installatie nieuwe burgemeester Pieter Paans

Op donderdag 20 januari wordt de heer Pieter Paans geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard. De heer Paans wordt burgemeester na het vertrek van de heer Roel Cazemier wiens termijn op 19 januari afloopt.

De installatie van een nieuwe burgemeester is normaalgesproken een feestelijke aangelegenheid met vele gasten, diverse toespraken, felicitaties en een hapje en een drankje.

Onze inwoners en ondernemers ondervinden veel schade door de maatregelen a.g.v. Covid-19. Wij vinden het daarom niet gepast om op dit moment de installatie van de nieuwe burgemeester tot een groot feest te maken. Hoe vervelend dit ook is voor onze nieuwe burgemeester, de gemeenteraad, onze inwoners en onze maatschappelijke organisaties die willen kennismaken met de nieuwe burgemeester.

De gemeenteraad heeft besloten alleen een fysieke vergadering te houden met een beperkt aantal genodigden die onder strikte naleving van de Coronamaatregelen in de raadszaal aanwezig zijn. Elke fractie kan maar één persoon afvaardigen, dat geldt ook voor het college. Er is geen borrel of receptie. Op een later moment zal er gelegenheid zijn om verder kennis te maken met de heer Paans.

Deze bijeenkomst is op 20 januari vanaf 20.00 uur live te volgen via de website van de gemeente Krimpenerwaard en via RTV Krimpenerwaard.

De fractie van Gemeente Belang Krimpenerwaard vaardigt fractievoorzitter Pascal van der Hek af naar deze bijeenkomst. Hij zal ook namens de gehele gemeenteraad een welkomstwoord richten aan de nieuwe burgemeester.