Jantje Beton Collecte: 9 t/m 14 maart 2015

Van 9 tot en met 14 maart komen 44.000 collectanten van honderden jeugdorganisaties zoals scoutinggroepen, speeltuinverenigingen, buurtcentra en sportclubs in actie voor (buiten)spelen in de eigen buurt. En dat is nodig want een op de vijf kinderen speelt niet of slechts een keer per week buiten, terwijl dit juist essentieel is voor een gezonde lichamelijke, mentale en sociale ontwikkeling van elk kind.

Collecteren voor gedeeld geluk                                                                                         Collecteren voor Jantje Beton levert gedeeld geluk op: de ene helft van de collecteopbrengst besteden de verenigingen zelf aan hun jeugdleden met de aanschaf van speelmaterialen of de organisatie van zomerkampen en sportdemonstraties. De andere helft besteedt Jantje Beton aan speelprojecten in het land voor kinderen die het hard nodig hebben. Samen met deze kinderen maakt Jantje Beton een vuist!

Dingdong, jong en oud collecteert                                                                                         Jantje Beton stimuleert de groepen om ook kinderen met een collectebus de straat op te laten gaan. Zo helpen de kinderen zelf mee aan het vergroten van (buiten)speelplezier. Veel kinderen ‘rammelen’ maar al te graag met de bus. Uiteraard lopen de kinderen (tot 14 of 16 jaar-afhankelijk van de gemeente) onder begeleiding. Tussen 16.00 en 20.30 uur kunt u de deurbel verwachten!

jantje beton

Het belang van buitenspelen                                                                                                  In een tijd waarin 80{aab7ca7dd6898cd334125e95e987017824b4c084c3c194b1f28c9f55ab64ca5d} van de kinderen niet voldoende beweegt, kan er niet genoeg aandacht naar spelen en bewegen gaan. Fietsen, zelfverzonnen spelletjes doen, klauteren en hutten bouwen zijn favoriet. Een leven zonder vrij buitensZaandampelen is ondenkbaar voor een gezonde ontwikkeling van kinderen, zowel fysiek, mentaal als sociaal. Buitenspelen begint voor een kind op het moment dat de deur opengaat. Helaas kan dit lang niet overal. Langsrazende auto’s, hondenpoep op de veldjes of het gebrek aan speelruimte maken dat kinderen, met name in steden, worden beperkt in hun mogelijkheden. Jantje Beton komt op voor het recht van kinderen in Nederland om buiten te kunnen spelen in hun eigen buurt. Hier is geld voor nodig: geef aan de collectant!

Deelnemers  Jantje Beton Collecte 2015 in de Krimpenerwaard

AMMERSTOL Peuterspeelzaal Klein Duimpje

GOUDERAK Stichting Peuterspeelzalen De Rakkertjes

HAASTRECHT Jongeren-en jeugdvereniging Gabriel

KRIMPEN AAN DE LEK Scouting Admiraal de Ruijter

LEKKERKERK PSZ ’t Lekkertje

LEKKERKERK Speel-o-theek De Knikkerpot

LEKKERKERK Speeltuinver. ’t Baantje

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL Kerkgenootschap Gereformeerde kerk

SCHOONHOVEN Stichting Spomuza

STOLWIJK Peuterspeelzaal ’t Onderdeurtje