Klimaatslim Boeren op Veen

Onderwaterdrainage als middel tegen bodemdaling in serie Netvlist. In de door Alma filmproducties geproduceerde serie is te zien dat door het toepassen van onderwaterdrainage een inzet gedaan wordt om de bodemdaling te verminderen.

Wethouder Jan Vente (R) overhandigd melkveehouder Mart Jan Aantjes het bord van deelname aan het project Klimaatslim Boeren op Veen. Wethouder Vente gaf aan als gemeente Krimpenerwaard trots op de deelnemende boeren te zijn mede gezien de investeringen die gedaan zijn. Daarnaast werd door een van de participanten in dit project de opmerking gemaakt dat de gemeente Krimpenerwaard een vooruitstrevende gemeente op dit gebied is met betrekking tot de aanpak van de bodemdaling. Het project krijgt een mooi Krimpenerwaads tintje daar het project door een bedrijf uit Stolwijk wordt uitgevoerd.

Gemeente Belang Krimpenerwaard sluit zich bij de woorden van wethouder Jan Vente aan, trots op de deelnemende boeren voor hun inzet voor een toekomstig bestendigde melkveehouderij in de Krimpenerwaard.

Klik hier voor een eerder gepubliceerd artikel over dit onderwerp.