LoopMee 126 Gesprek met een van de huisartsen uit onze gemeente

Vorige week sprak ons kandidaat-raadslid Nathalie Glastra-Langeveld met een van de huisartsen in onze gemeente.

Het gesprek ging vooral over de Covid-19. De huisarts gaf duidelijk aan dat het goed merkbaar is dat deze variant besmettelijker is dan de vorige, maar dat het aantal ziekenhuisopnames in onze regio lager ligt dan bij eerdere varianten..

We hebben gesproken over de verschillende scenario’s die als noodplannen voor de voortgang van de praktijken zijn opgesteld. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat een van de praktijken in de regio als Covid-locatie wordt ingericht en de overige zorg over de andere praktijken wordt verdeeld.

Verder zijn de mogelijkheden voor personeelsleden om hun werk vanuit huis te verrichten vergroot, rekening houdend met alle privacyregels die daar mee gemoeid zijn. Daarnaast wordt het ook mogelijk om videoconsulten te gaan uitvoeren, die toch wat meer op een normaal consult lijken dan een telefonisch consult.

Bij teveel besmettingen onder het personeel van een praktijk neemt in eerste instantie een andere praktijk het over. Als dat niet meer toereikend is of dat er teveel praktijken moet sluiten, dan zal de HAP zorg ook voor de zorg zorgen tijdens de kantooruren.

We hopen met elkaar dat de noodplannen niet in werking hoeven te treden, maar vinden het wel fijn dat de huisartsenzorg in onze gemeente goed is voorbereid.