LoopMee 129 Raadslid Wisja Pannekoek met Jaap Graveland (Berkenwoude)

Zondagochtend ging Raadslid Wisja Pannekoek naar Berkenwoude voor een LoopMee rondje in natuurgebied de Berkenwoudse driehoek samen met Jaap Graveland. Jaap is voorzitter van de Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard (NVWK). Tijdens de wandeling werd er gesproken over de huisvestingwensen van de NVWK. De werkgroep is opzoek naar een eigen locatie/onderkomen om zich verder te kunnen professionaliseren, maar vooral om de leden een eigen plek te bieden.

Verder werd er gesproken over de inrichting van het Natuur Netwerk Nederland (NNN) en de rol van de NVWK in het beheercollectief. De gesprekken gingen al snel over in vragen over het verbeteren van biodiversiteit in de Gemeente Krimpenerwaard. De NVWK wil graag met de gemeente samenwerken om te werken aan duurzaamheids –        doelstellingen. Het landelijke stikstofbeleid en regelingen voor natuurinrichting zijn op dit moment ook voor de Krimpenerwaard een belangrijk item. 

Natuurlijk konden de vogels tijdens de wandeling ook goed bewonderd worden. Een mannetje en verderop een vrouwtje slechtvalk in de elektriciteitsmasten, bergeenden, slobeenden, wintertalingen en vele honderden kieviten.