‘Maai Mei Niet’ meedoen met je gazon

In de afgelopen jaren is driekwart van de insecten verdwenen. Jij kunt daar iets aan bijdragen, namelijk door niets te doen. Tijdens de hele maand mei laten we gezamenlijk het gazon groeien en maaien we minder om vlinders, vogels, bijen en andere insecten weer een plek te geven in onze groene leefomgeving.

In mei komen vaak de eerste eitjes uit die door de wilde bij zijn gelegd en hebben insecten minder keuze uit bloemen dan in de zomer. Bovendien ontwikkelen verschillende bloemen (wist je dat de paardenbloem een welkome voedselbron is?) zich in deze periode. Als je die afmaait, komen ze niet terug.

Meedoen met je gazon!
Meedoen met Maai Mei Niet? Je kan je gazon aanmelden via de website en leuke tips ontvangen, waarvan we er hier al een paar deelden. Tel het laatste weekend van mei jouw planten in een vierkante meter van je gazon en geef deze online door, zodat wij jouw nectarscore kunnen berekenen. Met alle resultaten van Nederland weten we na deze maand wat er groeit in onze omgeving en hoeveel extra bijen we in mei helpen overleven. Kijk voor meer informatie op www.maaimeinietnederland.nl

Klik hier voor het hele artikel.