Mevrouw H. Rikkoert ontvangt gemeentevlag

Burgemeester Roel Cazemier overhandigde woensdag 12 januari de eerste officiële gemeentevlag aan mevrouw Hillegonda Rikkoert uit Schoonhoven.

Mevrouw Rikkoert is de winnares van de ontwerpwedstrijd die de gemeente enige tijd geleden uitschreef. De gemeenteraad van Krimpenerwaard deed daar destijds een oproep voor omdat Krimpenerwaard een van de weinige gemeenten in Nederland was die – na herindeling – nog geen eigen gemeentevlag had. Uit de 23 inzendingen kwam haar ontwerp als beste uit de bus.

                                              (Foto: Stephan Tellier)

De gemeenteraad stelde het winnende ontwerp vast in de vergadering van 22 december 2021. Mevrouw Rikkoert gebruikte voor haar ontwerp de kleuren en symbolen uit het officiële gemeentewapen dat Krimpenerwaard sinds 2015 heeft.

Die symbolen zijn afkomstig uit de wapens van vijf de voormalige gemeenten. De leeuw uit het wapen van Schoonhoven, het kasteel van Vlist (Haastrecht), de ster van Ouderkerk (Gouderak) en de drie wassenaars van het geslacht Van Polanen (Bergambacht, Nederlek en Ouderkerk)

De vlaggen in diverse maten zijn te bestellen via: www.vlaggenclub.nl. Ook is er een wimpel ontworpen en te koop.

Anders dan bij de Nederlandse vlag – de rood-wit-blauwe – gelden er voor het gebruik van de gemeentevlag geen officiële protocollen. De vlag mag uitgehangen worden zoveel en zo vaak als inwoners dat willen.

Klik hier voor een eerder gepubliceerd artikel over dit onderwerp.

Klik hier voor een eerder gepubliceerd artikel over dit onderwerp.