Nieuwbouw politiebureau Krimpenerwaard gestart

Dinsdagochtend 11 januari jl. zijn de eerste units van het nieuwe politiebureau op de bouwlocatie aan de Veerweg in Bergambacht gearriveerd en geplaatst. Hiermee is een volgende stap gezet in de realisatie van het nieuwe politiebureau Team Krimpenerwaard.

Het nieuwe politiebureau wordt gebouwd als modulaire bouw. Dit houdt in dat het casco van het gebouw volledig in de fabriek in Coevorden is gemaakt en in units in drie dagen tijd op de bouwplaats in elkaar worden gezet. Dit levert een volledig demontabel en verplaatsbaar gebouw op, met een hele korte bouwtijd. Het heeft wel de uitstraling van een permanent gebouw. Het gebouw voldoet aan de strenge kwaliteits- en duurzaamheidseisen (onder andere gasloos en nagenoeg energieneutraal) van de politie.

Burgemeester Roel Cazemier gaf bij start van de bouw aan “Ik ben heel trots dat we als Krimpenerwaard een eigen politiebureau hebben. Een nieuw duurzaam gebouw naast de Brandweer heeft als voordeel dat de hulpdiensten dicht bij elkaar zitten, wat goed is voor de samenwerking. De Veerweg wordt straks het centrum van de hulpverlening en crisisbestrijding; goed bereikbaar en centraal gelegen in de Krimpenerwaard.”

Na plaatsing van het casco van het gebouw, start vervolgens de afbouw op de bouwlocatie. Als alles volgens schema verloopt, vindt in mei de terreininrichting plaats en opent het nieuwe politiebureau aan de Veerweg in Bergambacht in dezelfde maand haar deuren. Met de nieuwbouw blijft er voor inwoners een goed bereikbaar politiebureau behouden in de Krimpenerwaard. Het nieuwe politiebureau wordt niet door de gemeente Krimpenerwaard gebouwd maar door de politie zelf.

Klik hier voor een eerder gepubliceerd artikel over dit onderwerp.

Klik hier voor een eerder gepubliceerd artikel over dit onderwerp.