Paspoort Krimpenerwaard laat jeugd kennismaken met polderattracties

Bij Imkerij De Nesse in Ouderkerk aan den IJssel wordt maandag 15 juni het Paspoort Krimpenerwaard gepresenteerd.  

800px-Haastrecht_-_Boezemmolen_nr_6_28-11-2010Het (gratis) paspoort is bedoeld om kinderen van 8 tot en met 14 jaar op een speelse manier kennis te laten maken met attracties in de Krimpenerwaard. Zo ontdekken ze hoe mooi en gevarieerd de polder is. Tevens vestigt het paspoort de aandacht op de verschillende dorps- en stadskernen, de natuur van het unieke slagenlandschap, de wandel-, fiets- en kanoroutes, evenementen, kunstroutes en zilverstad Schoonhoven.

Elk van de dertig deelnemende attracties krijgt een hele pagina met tekst en foto in het paspoort en kan een bezoek extra aantrekkelijk maken door daaraan een korting of originele aanbieding te verbinden. Deelnemers zijn onder meer alle vijf de musea, kanoverhuurcentra, een golfbaan, theater, imkerij, zwembad en molen, (kinder-, zorg- en kaas-) boerderijen, kunstenaars, een bessentuin, streekrestaurants en andere bijzondere locaties.

Door geregeld een attractie te bezoeken verdienen de kinderen een stempel in hun paspoort. Elke bezochte attractie betekent een stempel erbij. Er zijn ook nog bonusstempels te krijgen van activiteiten die op verschillende, wisselende plaatsen worden georganiseerd.

Wie de meeste attracties bezoekt, maakt kans op mooie prijzen. Er zijn dagarrangementen en streekpakketten te winnen. Daarnaast kunnen deelnemers zogenaamde ‘poldertitels’ verdienen en wordt er een Krimpenerwaard-Oorkonde uitgereikt.

logonaamloosDe uitreiking van het eerste paspoort is op 12 september tijdens het evenement Krimpenerwaard in Beweging, aan het begin van het nieuwe schooljaar. Het is de bedoeling dat in september 2016 de eerste prijzen worden uitgereikt aan diegenen die de meeste stempels hebben verzameld. Het paspoort is twee jaar geldig, zodat er een jaar later nog een tweede ronde plaats heeft.

 

 

Voor meer informatie zie website  www.paspoortkrimpenerwaard.nl