Politieteam Krimpenerwaard in programma Tegenlicht

Het Politieteam uit de Krimpenerwaard is zondagavond 15 februari bij NPO2 om 21.05 uur in beeld bij de VPRO in het programma Tegenlicht.

Het programma Tegenlicht van de VPRO brengt nieuwe ideeën en trends binnen politiek, economie, sociologie en wetenschap naar voren. De redactie bestaat uit onderzoeksjournalisten, die met een kritische blik kijken naar nieuwe ideeën.

Veel (grote) bedrijven hebben moeite om te innoveren, mede door de ‘verzuiling’ van afdelingen, immense overhead en talloze managementlagen. Dat kan anders en veel bedrijven beseffen dat ook: minder managers, vrijere medewerkers, gelukkiger klanten. Maar hoe doe je dat?

Politieteam Krimpenerwaard                                                                                       Tijdens deze uitzending besteedt het programma aandacht aan de beweging ‘de hark voorbij’ van de COR. Frank Giltay voorzitter COR, korpschef Gerard Bouman, wijkagent Lucas Bruinius, teamchef Ronald de Haas (team Krimpenerwaard) zijn geïnterviewd over het fenomeen regelarme teams.

Zo’n ‘regelarm’ team is team Krimpenerwaard van de eenheid Den Haag. Het team werd in januari gefilmd door de omroep. Wijkagent Lucas Bruinius, werd geïnterviewd tijdens zijn werk. Ook de teamchef, Ronald de Haas is geïnterviewd. Wijkagent Lucas en coördinator Marius Evertse zijn gevolgd tijdens hun gastbezoepolitieautok aan collega’s, Hans van Vulpen en Ger Cox van team Horst-Maas en Peel van de eenheid Limburg. De rode draad in het hele verhaal is : ‘geef de professional de ruimte’. Maak gebruik van ons vakmanschap. Uitgangspunt is de burger. Het werk dat buiten in de wijk wordt opgedaan is leidend.