Restauratie Stadhuis Schoonhoven

In tegenstelling tot de eerdere berichtgeving staat het stadhuis in Schoonhoven toch in de steigers. Om de restauratiewerkzaamheden op hoogte goed en veilig uit te kunnen voeren, blijkt een vaste steiger noodzakelijk.

Met de bruidsparen die in maart en april in Schoonhoven in het huwelijksbootje stappen, zijn daarom prettige gesprekken gevoerd om een oplossing te vinden. Eén bruidspaar wijkt uit naar een andere locatie. De twee andere huwelijken kunnen gewoon plaatsvinden in het stadhuis van Schoonhoven. Met de aannemer is afgesproken dat op 22 april de belangrijkste werkzaamheden op hoogte gereed zijn en dat de steiger aan de gevel van het bordes is afgebroken.

De aannemer maakt de werkzaamheden aan de gevel op een later moment af. Geplande huwelijken in het stadhuis ondervinden hier geen hinder van. Het college van burgemeester en wethouders is van mening dat een huwelijksdag voor het bruidspaar een mooie dag moet zijn, waarbij in dit geval de huwelijksfoto’s niet worden ontsierd door steigers.