Sportgala Krimpenerwaard belooft spannende strijd te worden

 

sportIn het Krimpenerwaard College in Krimpen aan den IJssel worden zaterdag de jaarlijkse sportprijzen van de Krimpenerwaard uitgereikt. In de aula van de school ontvangen presentatoren Jan Timmer en Tom Egbers de genomineerden in de verschillende categorieën. De stemming van de winnaars zal ook dit jaar weer live gebeuren in de zaal door de vak- en publieksjury.

Presentator Jan Timmer voorspelt dat het een nek-aan-nek-race zal gaan worden tussen de genomineerde sporters. “Vooraf heb ik ze allemaal gesproken. Ieder heeft zijn of haar eigen specialiteit op sportgebied en dat maakt het juist zo spannend. Ik denk dat er veel supporters op dit evenement zullen afkomen. Een ding is zeker, het wordt een fantastisch sportgala.”

Marcia Sellenraad, communicatieadviseur van Rabobank Krimpenerwaard: “Rabobank Krimpenerwaard vindt het belangrijk dat sporten voor jong en oud wordt gestimuleerd.

Zaterdagavond is er alweer het dertiende Rabobank sportgala. De prijzen in de verschillende categorieën worden dan uitgereikt. De categorieën zijn: sportman, sportvrouw, sportploeg, sportjongen, sportmeisje en jeugdploeg. Ik kan zeggen dat het weer zeer spannend gaat worden, maar ik zeg verder niets. Het zal echt een spannende strijd worden, maar dat maakt juist de sport zo mooi. Voor de genomineerden zijn het nog een paar spannende dagen.”

De winnaars ontvangen een geldprijs om te besteden aan hun sport.

 Genomineerden

Sportmeisje: Fenna Klapwijk (atletiek), Lisa Nobel (volleybal) en Jitske Prosman (paardensport).

Sportjongen: Jens Krijgsman (zwemmen), Quinten van Ooijen (taekwondo) en Jesse Stam (schaatsen).

Jeugdploeg: Basketbalverereniging Krimpen U18 (basketbal), KOAG team D1 (korfbal) en vv Bergambacht team D1 (voetbal)

Sportvrouw: Natasja Roest (schaatsen), Bo Rook (taekwondo) en Iris Slappendel (wielrennen).

Sportman: Ricardo Faaij (polsstokspringen), Piotr Havik (wielrennen) en Erik Jan Kooiman (schaatsen).

Sportploeg: Thor Dames 1 (volleybal), TVK divisieteam (triatlon) en vv Haastrecht eerste team (voetbal).

Het Rabobank sportgala begint om 20.00 uur. Het publiek wordt vanaf 19.15 uur ontvangen met koffie en gebak. (Bron:Dichtbij)