Veteranendag Krimpenerwaard in het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek

Op zaterdag 8 juni organiseerde de veteranenstichting D-Day Krimpenerwaard en de gemeente Krimpenerwaard de jaarlijkse Veteranendag in het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek. De Veteranendag is een eerbetoon aan Nederlandse veteranen.

Op deze dag staat Nederland onder meer stil bij de inzet van de Nederlandse militairen in het verleden. Maar ook bij vredesoperaties die nu in verschil- lende delen van de wereld plaatsvinden. Gemeente Belang Krimperwaard was op de Veteranendag aanwezig.

De Krimpenerwaardse veteranen werden verwelkomd door het college van burgemeester en wethouders en muzikaal welkom geheten door het reünie orkest Artillerie Trompetterkorps.

 

Na een woord van welkom door burgemeester Hans Beenakker volgde een informeel samenzijn van de genodigde met aansluitend de bekende blauwe hap. Het reünie orkest Artillerie Trompetterkorps onder leiding van chef-dirigent Peter van Dinther gaf vervolgens een concert met aansluitend een optreden van rockformatie Skinner.

     Namens Gemeente Belang Krimpenerwaard aanwezig op de Veteranendag, Nathalie Glastra-Langeveld – Jaco Verhagen – Géja Stuijt-van Vliet

 

Klik hier voor het artikel: Veteranen komen samen in Cultuurhuis.